blijf nog even
waar je mij vermoedt
en waar ik jou
weer ontmoet

Geboren in Velp, groeide ik vanaf mijn tweede levensjaar op in Haaksbergen. Naast dichter, ben ik allereerst moeder van prachtige dochter Isa en woon, leef en werk ik, samen met haar en onze liefde op vier pootjes (cairnterriër Fee) in Enschede, in het prachtige Twente.

Schrijven doe ik vanuit mijn gevoel. De inspiratie komt op de gekste momenten. Het borrelt op en moet er uit. De woorden vormen vanzelf de zinnen, zonder al te veel nadenken. Het ontstaat gewoon. Ik ontmoet in alles en iedereen om me heen de scheutjes inspiraties en verhalen. En vertaal dat naar een gedicht. Een Jij & Ik. Geschreven vanuit mijn hart, mijn gevoel en beleving.

Samen met Roel Dikken (illustrator) Carolina Zayat (design en vormgeefster) en Patricia Roukens (projectmanager) heb ik mijn eerste bundel PoArtryBook Jij & Ik gerealiseerd in 2016.

Voor mijn tweede bundel Liefdesblik die 28 september 2022 verscheen, werkte ik samen met Rick Wildeman van Dus Brand Design. Hij heeft mijn ontwerp vertaald naar de juiste opmaak van het binnenwerk en een prachtige omslag voor mijn boek ontworpen.

De kaarten op deze website heb ik zelf ontworpen. Sinds 2022 staan er ook muismatten in de webshop en hebben Roel en ik elkaar opnieuw gevonden in de samenwerking voor een reeks nieuwe zwart/wit/krijt – kaarten met illustratie & gedicht.

Ook is een set van mijn dichtkaarten te verkrijgen t.b.v. Stichting ZindividU. Een stichting die mensen ondersteunt die de diagnose kanker hebben gekregen. De kaarten bestel je via Verrasjelief, donateur en partner van ZindividU, die geheel belangeloos de kaarten, kosteloos gedrukt door drukkerij van Marle, prachtig verpakt en verstuurd. Het gedicht LEEF dat ik speciaal voor de stichting schreef, krijg je dan cadeau.

Een heel bijzonder moment voor mij in 2022 was de voordracht van dit LEEF gedicht tijdens de opening van de ontmoetingstuin van het ZGT in het nieuwe Oncologisch Centrum in Hengelo. Een tuin gerealiseerd door Stichting Twente tegen Kanker en waar het gedicht is verwerkt in een kunstwerk gemaakt ter ere oprichtster Angélique. Een gedicht dat haar op het lijf was geschreven omdat zij als geen ander ondanks haar ziek zijn, ook zo in het leven stond.

Een ander gedicht van mij stond samen met een illustratie van Roel Dikken, op haar rouwkaart en grafsteen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Angélique heb ontmoet, de mooie gesprekken die we gevoerd hebben en dat ik op deze manier zoals ze zelf zei, haar daarmee ook woorden heb kunnen geven om te uiten wat ze voelde. Met toestemming plaats ik beide foto’s.