BLIJF NOG EVEN
WAAR JE MIJ VERMOEDT
EN WAAR IK JOU
HOOP IK WEER ONTMOET

Ik ben Caro Niekus. Omdat dit vaak werd uitgesproken als Karel ging ik rond mijn zevende, Caroline gebruiken, mijn eerste van drie doopnamen in plaats van mijn roepnaam. Familie en vrienden bleven natuurlijk gewoon Caro zeggen, dat is tenslotte ook mijn roepnaam.

Geboren in Velp, groeide ik vanaf mijn tweede levensjaar op in Haaksbergen.
Naast dichter, ben ik allereerst moeder van prachtige dochter Isa en woon, leef en werk ik, samen met haar en onze liefde op vier pootjes (cairnterriër Fee) in Enschede, in het prachtige Twente.

Schrijven doe ik vanuit mijn gevoel. De inspiratie komt op de gekste momenten. Het borrelt op en moet er uit. De woorden vormen vanzelf de zinnen, zonder al te veel nadenken. Het ontstaat gewoon. Ik ontmoet in alles en iedereen om me heen de scheutjes inspiraties en verhalen. En vertaal dat naar een gedicht. Een Jij & Ik. Geschreven vanuit mijn hart, mijn gevoel en beleving. Over ontmoetingen met mezelf en de ander.

Samen met Roel Dikken (illustrator) Carolina Zayat (design en vormgeefster) en Patricia Roukens (projectmanager) heb ik mijn eerste bundel PoArtryBook Jij & Ik gerealiseerd in 2016.

Voor mijn tweede bundel Liefdesblik die 28 september 2022 verscheen, werkte ik samen met Rick Wildeman van Dus Brand Design. Hij heeft mijn ontwerp vertaald naar de juiste opmaak van het binnenwerk en een prachtige omslag voor mijn boek ontworpen.

De kaarten op deze website (die natuurlijk ook op allerlei andere materialen of producten verkrijgbaar zijn) heb ik zelf ontworpen. Sinds 2022 staan er ook muismatten in de webshop en hebben Roel en ik elkaar opnieuw gevonden in de samenwerking voor een reeks nieuwe zwart/wit/krijt – kaarten met illustratie & gedicht.

Een heel bijzonder moment in 2022 was de voordracht van een gedicht tijdens de opening van de ontmoetingstuin in het nieuwe Oncologisch Centrum in Hengelo, waar een gedicht van mij plek heeft gekregen in een kunstwerk, gemaakt voor Angelique, de oprichtster van Twente tegen Kanker. Een ander gedicht van mij stond samen met een illustratie van Roel op haar rouwkaart en grafsteen. Iets waar ik alleen maar heel dankbaar voor ben, dat woorden die mij ooit gegeven zijn, troost kunnen geven.