BLIJF NOG EVEN
WAAR JE MIJ VERMOEDT
EN WAAR IK JOU
HOOP IK WEER ONTMOET

Ik ben Caro Niekus. Omdat dit vaak werd uitgesproken als Karel ging ik rond mijn zevende, Caroline gebruiken, mijn eerste van drie doopnamen in plaats van mijn roepnaam. Familie en vrienden bleven natuurlijk gewoon Caro zeggen.

Geboren in Velp, groeide ik vanaf mijn tweede levensjaar op in Haaksbergen.
Naast dichter, ben ik allereerst moeder van prachtige dochter Isa en woon, leef en werk ik, samen met haar en onze liefde op vier pootjes (cairnterriër Fee) in Enschede, in het prachtige Twente.

Schrijven doe ik al vanaf mijn tienerjaren. Altijd vanuit mijn gevoel. De inspiratie komt op de gekste momenten. Het borrelt op en moet er uit. De woorden vormen vanzelf de zinnen, zonder al te veel nadenken. Het ontstaat gewoon. Ik ontmoet in alles en iedereen om me heen de scheutjes inspiraties en verhalen. En vertaal dat naar een gedicht. Een Jij & Ik. Geschreven vanuit mijn hart, mijn gevoel en beleving. Over ontmoetingen met mezelf en de ander.

Samen met Carolina Zayat (vormgeefster) en Patricia Roukens (projectmanager) heb ik mijn eerste bundel gerealiseerd in 2016. Het prachtige design is van Carolina. De kaarten op deze website (die natuurlijk ook op allerlei andere materialen of producten verkrijgbaar zijn) heb ik zelf ontworpen. De stijl geïnspireerd op wat we samen al bedachten. Daarom mogen de namen van deze twee kanjers hier ook niet ontbreken!