blijf nog even
waar je mij vermoedt
en waar ik jou
weer ontmoet

Geboren in Velp, groeide ik vanaf mijn derde levensjaar op in Haaksbergen. Naast dichter, ben ik allereerst moeder van prachtige dochter Isa en woon, leef en werk ik, samen met mijn liefde op vier pootjes (cairnterriër Fee) in Enschede, in het prachtige Twente.

PoArtryBook Jij & Ik
Samen met jamkaReD I Roel Dikken, Carolina Zayat (design en vormgeefster) en Patricia Roukens (projectmanager) heb ik mijn eerste bundel PoArtryBook Jij & Ik in eigen beheer gerealiseerd in 2016. De tweede druk van deze Jij & Ik volgde in december 2020 via Uitgeverij Palmslag.

Een gedicht uit deze bundel werd in 2020 ook een liedje. Uitgebracht door het Wilmink Theater in Enschede. Een hele bijzondere ervaring.

Liefdesblik
Mijn tweede bundel Liefdesblik verscheen in september 2022. Ook via Palmslag. Rick Wildeman van Dus Brand Design heeft mijn eigen ontwerp vertaald naar de juiste opmaak van het binnenwerk en een prachtige omslag voor het boek ontworpen.

Gedichten en kaarten
Wekelijks deel ik nieuwe gedichten op mijn Insta account. Deze ontwerp ik zelf. Soms met een foto, soms met een speciale opmaak. Een serie van 7 dichtkaarten (voor elke dag van de week 1tje) maakte ik in 2019. Leuke kaarten met korte pakkende gedichten van 4 regels in zowel een kleur als zwart/wit uitvoering. In de winkel op deze site vind je deze set en andere kaarten.

LEEF!
Naast mijn werk en het schrijven van gedichten heb ik me ook een aantal jaren ingezet als vrijwilliger voor Stichting ZindividU. Een stichting die mensen ondersteunt, die de diagnose kanker hebben gekregen. Hun mooie werk kende ik al, maar kwam nog wat dichterbij toen mijn moeder gediagnostiseerd werd. Inmiddels werk ik er niet meer als vrijwilliger, maar ben ik nog wel als donateur betrokken.

Via ZindividU kun je 4 van mijn gedichten bestellen op formaat 13 *18 cm. De kaarten zijn belangeloos gedrukt door drukkerij van Marle, donateur en partner van ZindividU. En de opbrengst gaat volledig naar deze mooie stichting. Door alle donaties kan de stichting o.a. allerlei activiteiten organiseren voor mensen met kanker. De kaarten bestel je hier. Het gedicht LEEF dat ik speciaal voor de stichting schreef, krijg je cadeau bij je bestelling.

Een heel bijzonder moment voor mij in 2022 was de voordracht van dit LEEF gedicht tijdens de opening van de ontmoetingstuin van het ZGT in het nieuwe Oncologisch Centrum in Hengelo. Een tuin gerealiseerd door Stichting Twente tegen Kanker, waar het gedicht is verwerkt in een kunstwerk gemaakt ter ere van oprichtster Angélique. Een gedicht dat haar op het lijf was geschreven omdat zij als geen ander ondanks haar ziek zijn, ook zo in het leven stond.

Een ander gedicht van mij stond samen met een illustratie van Roel Dikken, op haar rouwkaart en grafsteen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Angélique heb ontmoet, de mooie gesprekken die we gevoerd hebben en dat ik met mijn gedichten, zoals ze zelf zei, haar woorden heb kunnen geven om te uiten wat ze voelde. Met toestemming plaats ik beide foto’s.

Winkel
Mijn kaarten en bundels zijn te vinden in de winkel op deze website. Zoek je iets speciaals, kijk dan ook even hier naar de op maat mogelijkheden. Als je iets hebt besteld, pak ik dat met zorg, aandacht en liefde voor je in en ontvang je altijd een leuke extra. Gewoon, omdat een cadeautje, hoe klein ook, fijn is om te geven en te ontvangen.